vineri, 9 septembrie 2022

Romantism și cultură într-o vacanță unică

Franța găzduiește unele dintre cele mai uluitoare peisaje din lume, care pot fi văzute peste tot, de la stațiunile cochete de coastă ale Coastei de Azur până la elegantele bulevarde din Paris. Romanticii se pot bucura de satele care par desprinse direct dintr-un tablou și castelele superbe din basme. În același timp, monumentele moderne și călătoriile rapide cu trenul pe care le puteți face aici îi surprind pe turiști și îi transportă din atmosfera de basm și în atmosfera secolului XXI. Fiecare dintre dumneavoastră, care alege o city break în Franța, va avea de câștigat o experiență turistică absolut superbă!

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel nu este doar un monument emblematic, ci și o minune inginerească și o reprezentare a orașului Paris. Gustave Eiffel a conceput acest turn, care este compus din 8.000 de secțiuni metalice, ca o expoziție temporară pentru Târgul Mondial care a avut loc în 1889. Atracția de 320 de metri înălțime a fost luat în derâdere de critici când a fost construit pentru prima dată, dar astăzi este o componentă mult iubită și de neînlocuit a Parisului și a Franței.

Muzeul Luvru

Muzeul Luvru este considerat una dintre cele mai bune colecții de artă din toată Europa. Este găzduit într-un palat magnific care a fost folosit anterior ca locuință regală. Această locație găzduiește un număr semnificativ dintre cele mai cunoscute opere de artă din lume, cum ar fi Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci, pictura lui Veronese cu Sărbătoarea Nunții de la Cana și sculptura lui Venus de Milo, care datează din secolul I î.Hr. .

Chateau de Versailles

Splendoarea care a fost asociată cu monarhia franceză înainte de prăbușirea Ancien Régime este cel mai bine reprezentată de Chateau de Versailles. În timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, cunoscut adesea drept „Regele Soare”, palatul în care se află acest monument inclus pe lista UNESCO a devenit modelul curților regale de pe întregul continent. Această mare perioadă a istoriei franceze este comemorată de monument.

Coasta de Azur

Coasta de Azur este cea mai la modă coastă din Franța și pornește de la Saint-Tropez până la Menton, care este aproape de granița cu Italia. Denumirea Coasta de Azur, care se traduce literalmente prin „Coast of Blue”, este una potrivită pentru zona aceasta, având în vedere albastrul hipnotic al Mării Mediterane.

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel, care este inclus pe lista Patrimoniului Mondial menționat de UNESCO și este considerat pe scară largă printre cele mai atrăgătoare atracții din toată Franța. Această „Pyramid of the Seas”, care este situată la 80 de metri deasupra apei și este înconjurată de ziduri și bastioane de apărare enorme, oferind o priveliște absolut răpitoare, desprinsă parcă din altă lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu