joi, 23 noiembrie 2017

Unde trebuie sa mergi in Grecia


Rhodos este o destinatie turistica foarte populara a Greciei, fapt datorat frumusetilor geografice, dar si istoriei bogate. Orasul e cunoscut pentru gazduirea Colosului din Rhodos, una dintre cele Sapte Minuni ale Lumii si e localizat in marea Egee in apropiere de coasta Turciei, fiind capitala si cea mai mare insula din arhipelagul Dodecanez. Totodata, aceasta reprezinta una dintre cele mai frumoase insule ale tarii datorita padurilor bogate de pini, speciilor de plante deosebite si tuturor activitatilor in aer liber propuse turistilor.

O istorie bogata
Rhodos a fost locuit inca din Epoca de Piatra, astfel ca marcheaza una dintre cele mai lungi si mai captivante istorii, iar astazi este ticsit cu nenumarate ruine arheologice, printre care cele din centrul vechi, palatul Guvernatorului sau Templul lui Apollo.

Plaja Faliraki
Poti sa vezi aici bilete de avion Rhodos cu plecare directa din mai multe orase ale tarii, iar cei care ajung aici nu au cum sa rateze plaja Faliraki, acesta fiind un loc ideal pentru tinerii aflati in cautarea distractiei. In timpul zilei acestia se pot relaxa sub razele soarelui, insa sunt propuse si diferite alte activitati precum cel mai mare parc acvatic al Europei si unde exista o sectiune speciala dedicata copiilor. Totodata, aceasta plaja pare ca prinde si mai multa viata dupa lasarea serii, atunci cand nenumarate cluburi isi deschid portile.

Castelul Monolithos
La un moment dat acest castel era considerat una dintre cele mai puternice fortarete din Rhodos, fiind ridicata in anul 1470, insa in ziua de azi nu a mai ramas mare parte in afara de afara de peretii exteriori. In schimb, cei care ajung aici se pot bucura de vederi impresionante asupra marii si imprejurimilor, intrucat structura se regaseste intr-un loc strategic, in varful unui deal si chiar daca drumul poate fi aneveios, curiosii vor fi recompensati cu imagini pe masura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu